top of page
Wat is Oranje?

 

Oranje Beernem is één van de drie jeugdateliers die gekoppeld zijn aan Oranje vzw.
Oranje vzw is een vzw die zich richt op de inclusie van personen met een beperking in onze maatschappij. Het betreft hier veel meer dan enkel jongerenwerking. Oranje vzw zorgt voor volwassenenwerking, vakantiebegeleiding, thuiszorg, maatwerkbedrijf enz.

 

Voor wie meer informatie wil over Oranje vzw als overkoepelende organisatie kan altijd terecht bij:
 

Vrijetijdspunt
Peterseliestraat 100
8000 Brugge
Tel: 050/47 25 90
E-mail: vrijetijdspunt@oranje.be
Website: https://www.vrijetijdspunt.com/

Directie & algemeen secretariaat vzw Oranje
Brouwerijstraat 7
8340 Sijsele
Tel: 050 / 34 13 41
E-mail: info@oranje.be
Website: www.oranje.be

logoOranje2.png
vrijetijdoranje.png
IMG_9313.JPG
IMG_9518.JPG
DSC_0523.JPG
Organisatie: Voor wie en hoe?

 

Oranje Beernem heeft als motto: 'Anders is toch heel gewoon'. Wij zijn dan ook een jeugdatelier waarin kinderen met en zonder beperking samen spelen. Het is de bedoeling om vrijetijdsbesteding te bieden aan ALLE kinderen, ook deze met een mentale en/of fysieke handicap. Het SAMEN spelen staat daarbij centraal, zonder daarbij de individuele eigenschappen van elk kind te vergeten. We bieden individuele begeleiding aan de kinderen die dit nodig hebben en we verdelen de kinderen in 6 leeftijdsgroepen, zodat iedereen op zijn eigen niveau kan spelen.

 

Atelier

 

Elke zaterdagnamiddag om de 14 dagen is er atelier voor kinderen met of zonder beperking vanaf 5 jaar.

 

Tienerwerking

 

Zaterdagavond is er om de twee weken tienerwerking voor jongeren vanaf 14 jaar met of zonder beperking. We maken eens een uitstapje (bowlen, dropping,..), doen een cool spel of maken er een gezellige boel van.

 

Jonkies

 

Voor de oudsten (17 jarigen) zijn er speciale activiteiten en vormingssessies. De planning wordt meegedeeld.

 

Leeftijdsgroepen

 

Gabbers: 1ste en 2de leerjaar (ook vanaf 5 jaar)
Bengels: 3de en 4de leerjaar
Sloebers: 5de en 6de leerjaar
Tieners: 1ste en 2de middelbaar
Tienerwerking: 3de en 4de middelbaar
Jonkies: 5de middelbaar

 

Leidingsploeg

 

Oranje Beernem wordt gedragen door een 30-tal vrijwilligers, die steeds weer met enorm veel enthousiasme nieuwe activiteiten realiseren en er telkens opnieuw voor zorgen dat de kinderen een onvergetelijke namiddag beleven. Bekijk ons op de Leidingspagina 

DSC08060.JPG
P1120630.JPG

Praktische informatie

 

Wanneer gaan de activiteiten door?

 

Ons atelier vindt plaats de zaterdagnamiddag om de twee weken van 14 uur tot 16u30. De tienerwerking gaat (normaal) door op dezelfde dag als de ateliers, de zaterdagavond van 19u30 tot 22 uur. De exacte data vind je in onze kalender op deze website.

 

Waar is ons lokaal?

 

Zowel het atelier als de tienerwerking vinden plaats in de gemeentelijke jeugdlokalen in de Beukendreef in Beernem.

 

Hoe inschrijven?

 

Je hoeft je niet in te schrijven voor de ateliers en tienerwerking. Je komt gewoon langs op een ateliernamiddag en we noteren je naam op onze ledenlijst. Van dan af ben je lid van Oranje en houden we je op de hoogte van onze activiteiten. Voor sommige activiteiten vragen we om in te schrijven. Meestal volstaat een bericht via onze contactpagina of via email. Je kan op de brief of op de kalender zien als het nodig is om in te schrijven.

 

Hoeveel kost het?

 

Voor het atelier betaal je een kleine bijdrage van 1,50 euro waarin de verzekering en een 4-uurtje (drankje en een koekje) zijn inbegrepen. Voor de tienerwerking betaal je normaal-gezien ook 1,50 euro waarin de verzekering en een 10-uurtje zijn inbegrepen. De prijs kan echter variëren naargelang de activiteit, maar dit wordt dan op voorhand meegedeeld.

 

Verzekering?

 

Elk kind en leiding kan aanspraak maken op de polis burgerlijke aansprakelijkheid en de wettelijke vrijwilligerspolis die Oranje onderschreven heeft.

 

Wie is hoofdleiding?

 

Zie onze contactpagina.

IMG_9720.JPG
DSC_0596.JPG

Kamp

 

Wanneer?

 

We gaan elk jaar op kamp in het begin van juli. We gaan meestal voor 8 dagen op kamp.

 

Wat doen we op kamp?

 

We vertrekken soms aan ons lokaal en rijden dan met de bus naar onze bestemming. Maar meestal verwachten we dat de ouders hun kinderen zelf naar het kampgebouw brengen. Elk jaar komen we op kamp ook een paar rare snuiters tegen. Zo zijn we vrienden geworden met een piratenfamilie (2013) en enkele Schotten (2008). We hebben Otje en Tos leren kennen (2012), we hebben samen met Arthur en Roodkapje avonturen beleefd (2011) en we zijn al in een klooster verzeild geraakt (2010)!

 

Wie mag mee op kamp?

 

Het kamp is voor alle leden van Oranje Beernem. Omdat we ook kwaliteit willen bieden en geen kwantiteit, kan natuurlijk niet iedereen mee op kamp. De kinderen die het meest naar de activiteiten gekomen zijn, krijgen voorrang. Meestal gaan we met zo'n 80 kinderen en een 30-tal begeleiding op kamp.

 

De koks

 

Omdat onze hongerige magen (en natuurlijk ook die van uw spruit) ook graag verwend worden, hebben we altijd een supertoffe kookploeg mee. Deze bestaat meestal uit oud-leiding of oude rotten in het vak.

 

Tips:

 

  • Elk jaar krijgen alle kinderen die mee gaan op kamp een eigen 'kampboekje'. Verlies het niet! Er staat steeds heel nuttige informatie in.

  • Elk kind krijgt ook steeds een medische fiche om in te vullen. Vergeet deze zeker niet volledig ingevuld in te dienen bij de leiding. De informatie die er in staat is voor ons zeer belangrijk. Je kan een digitale versie downloaden op onze homepagina. Die kan je invullen en opslaan voor je hem afdrukt. De volgende jaren heb je dan al een ingevulde versie die enkel wat updates verlangt.

  • Opdat iedereen steeds met zijn eigen spulletjes terug zou thuiskomen, raden we iedereen aan om de kleren (e.a.) van je kind(eren) te naamtekenen.

  • Krijg je graag een kaartje of een briefje van je kind(eren) terwijl we op kamp zijn? Dan kun je best omslagen met postzegel en adres erop meegeven.

Links

 

De vrijetijdsdienst van Oranje vzw: www.vrijetijd-oranje.be
Oranje vzw: www.oranje.be

 

De andere jeugdateliers van Oranje:
Jeugdatelier Brugge: http://www.oranjebrugge.be.
Jeugdatelier Oostkamp: http://www.jeugdatelieroostkamp.be.

IMG_9580.JPG
bottom of page